Teljes kivehető műfogsor készítés

kivehető műfogsor

kivehető műfogsor

Fogaink elvesztésével nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi problémák is felléphetnek, ezért elengedhetetlen az, hogy mielőbb gondoskodjunk a pótlásról.

Az arc esztétikájának és a rágóképességnek a helyreállítása, valamint a beszédzavarok kiküszöbölése érdekében a lehető legrövidebb időn belül fogorvoshoz kell fordulni, akivel meg lehet beszélni a különböző a műfogsor készítési lehetőségeket

Azoknak, akiknél a rögzített fogpótlás nem alkalmazható, a teljes kivehető fogpótlást javasolják.

kivehető műfogsor

A kivehető műfogsor hatékonyan visszaállítja a rágási, hangképzési és esztétikai funkciókat. A költséges és komoly műtétet igénylő implantátumokkal szemben ez a megoldás nem terheli meg annyira a pénztárcát, ugyanakkor a különbséget szinte csak maga a páciens tudja.

A megfelelően elkészített kivehető műfogsor tökéletesen illeszkedik a helyére, és ragasztásra általában csak a kezdeti időkben van szükség (amíg a páciens meg nem szokja).

A protézis készítése rendkívül aprólékos munka, amelyhez tapasztalat és precizitás szükséges. A páciensről készült lenyomat alapján a fogtechnikai laboratórium elkészíti a műfogsort, amely

  • egy alaplemezből
  • a műínyből
  • a műanyagból készült műfogakból

áll.
Az alapelemez teljes mértékben fedi a szájpadlás nyálkahártyáját, és gondoskodik a tapadásról. A vékony, sima alapra kerül a műíny, amely az eredetinél látott rózsaszínt igyekszik utánozni, és felel a rajta pihenő műfogak megtartásáért.

A fogak műanyagból készülnek, ami leginkább a felső állkapocsnál fontos: a porcelánból készült pótlás túlságosan nagy súllyal rendelkezne, így lehúzná a protézist. Kialakításukkor kiemelt figyelmet fordítanak a páciens esztétikai igényeire, és törekednek arra, hogy a végeredmény színében és formájában is a régi fogakhoz igazodjon.

A kivehető protézis biztonságos és elterjedt megoldás.

Gondoskodik az elvesztett fogak megfelelő pótlásáról.
Fogsorragasztóval bizonytalanabb betegeknél növelhető a komfortérzet is, ráadásul újabb tanulmányok arról is beszámolnak, hogy használatukkal csökkenhet a csontgerinc sorvadása.

A kivehető protézissel rendelkezőknél fontos a félévenkénti kontroll, hiszen szükség lehet alábélelésre (módosításokra) a csontgerinc lassú torzulása miatt.